+ 16

Willen maar nog net niet kunnen!

De +16’ers, de grote voorbeelden van iedereen. Deze bijna-volwassen leden van het vijfde en zesde middelbaar worden tijdens deze één of twee jaren (naargelang de nood aan leiding dat werkjaar) opgeleid tot verantwoordelijke leid(st)ers maar mogen tegelijkertijd in alle schoonheid hun jaren als leden afsluiten met een stel fantastische activiteiten. Hun driedaagse is steeds een groot succes, maar even bijzonder is dat tijdens de Paasvakantie het ene jaar vier dagen gaan wandelen op Joepie en het andere jaar vier dagen gaan fietsen op TripTrap, georganiseerd door onze overkoepelende Ksa-VKsa-KSA Nationaal. Ook wordt speciaal voor hen BKV (BasisKaderVorming) georganiseerd (in de Kerstvakantie), een interessante én plezante animatorcursus waarna ze stage bij ons doen en een officieel diploma krijgen. Voor hen is het kamp extra bijzonder, ze mogen al eens zelf kiezen wat ze gaan doen en ze hebben zowaar hun eigen tent. De jaren als +16’er worden door iedere leiding beschouwd als de “beste oeit”.