+ 16

Willen, maar nog net niet kunnen!

De +16’ers, de grote voorbeelden van iedereen. Deze bijna-volwassen leden van het vijfde en zesde middelbaar worden tijdens deze één of twee jaren opgeleid tot verantwoordelijke leid(st)ers, maar mogen tegelijkertijd in alle schoonheid hun jaren als leden afsluiten met een stel fantastische activiteiten. In het bijzonder wordt tijdens de Paasvakantie het ene jaar Joepie (vier dagen wandelen) en het andere jaar TripTrap (vierdaagse fietstocht) georganiseerd door onze overkoepelende Ksa Nationaal. Ook wordt speciaal voor hen BKV (BasisKaderVorming) georganiseerd0, een interessante én plezante animatorcursus in de Kerstvakantie. Hierna lopen ze stage bij onze eigen jeugdbeweging en krijgen ze een officieel diploma. Voor hen is het kamp extra bijzonder. Ze mogen al eens zelf kiezen wanneer ze gaan slapen en ze hebben zowaar hun eigen tent. De jaren als +16’er worden door iedere leiding beschouwd als de “beste oeit”.

Wannes 'Paus' Ceulemans

Dag allemaal! Omdat ik al elk jaar mezelf heb voorgesteld en jullie onderhand nu wel alles over mij zullen weten, zal ik het eens op een andere manier aanpakken. Ik zal jullie mijn chicste verhaal vertellen van de afgelopen jaren. Het was in de zomer van 2015, ik hielp mee op de dierenkliniek in Peer. Plots kregen we een paniekerig telefoontje van een lokale boer dat zijn topstier niet meer wou rechtstaan. Even een korte biologieles: een koe heeft 4 magen: een pens, een netmaag, een boekmaag en een lebmaag. De tweede, de netmaag, was bij die stier volledig ontstoken en moest verwijderd worden. Ik heb zelf een groot deel van de amputatie mogen doen, waarop ik tot op de dag van vandaag fier ben. Al lijkt het erop dat anderen hier totaal anders over denken. Sinds ik op Tinder heb gezet dat ik mee een stier ontmaagd heb, krijg ik geen matches meer. Ik snap echt niet wat ik verkeerd doe, heeft er misschien iemand tips?

Ruben 'Stronk' Veraa

Ik ben Ruben of Stronk, ik ben 21 jaar en mijn hobby's zijn voetballen bij de kadijk en KSA. Mijn lievelings eten zijn frieten met ne sito. Dit is mijn 5de jaar als leiding, dit jaar ben ik leinding van de +16.